Inschrijven hulpmoni

Hulpanimatorcursus: Extra info

 

Dag kandidaat leiding en ouders

Op deze pagina kun je wat extra informatie vinden over de komende hulpmonicursus. Lees eerst onze brochure goed door, want hierin staat al het merendeel van alle nodige info!

Om je in te schrijven voor de cursus, klik op de inschrijfknop onderaan deze pagina!

 


 

1.          Waarom zoeken we nieuwe leiding? en waarom al vanaf 15 jaar?

 

Onze huidige leiding wordt ook elk jaar weer wat ouder. Het merendeel van de leiding bereikt al snel een leeftijd waardoor gewoon werk, vakantiewerk en soms ook herexamens belangrijker zijn dan kinderen animeren op het speelplein. Hierdoor is het aantal leiding op ons speelplein beperkt. De Saviaantjes blijven de afgelopen jaren steeds groeien in ledenaantal. Het spreekt voor zich dat we voldoende leiding moeten hebben om al deze kinderen te kunnen blijven animeren. Dat is de reden waarom we al leiding werven van 15 jaar.

 

Maar, we laten niet zomaar om het even wie toe bij de leiding. Er is een grote voorwaarde! Elke leiding van de saviaantjes moet hiervoor cursus hebben gevolgd. De cursus Animator is het jeugdwerk kan je pas volgen als je 16 bent of wordt. Daarom organiseren wij zelf een hulpanimatorcursus. Dit opdat onze hulpleiding een basisopleiding meeheeft om goed te functioneren als leiding.

 

Als hulpanimator zal je ook nooit alleen voor een groep kinderen komen te staan. Hier moet altijd een animator bij zijn. Dus als hulpanimator ben je eigenlijk ondersteuning van de animatorenploeg. Je zal tijdens de zomer ook goed begeleid worden door onze hoofdanimatoren. Van hen krijg je ook meer informatie over de animatorcursussen die plaatsvinden in het jaar erna. Zo hopen we dat je vanaf het tweede jaar bij de Saviaantjes een volwaardig animator zal zijn!

 

2.          Waarom een cursus met overnachtingen?

 

Wel dit is eenvoudig. Om een goede basisopleiding te geven hebben we enkele dagen tijd nodig. Deze opleiding moet leuk, speels en niet te zwaar zijn. Maar ze moet wel goed zijn. Daarom werkte onze hoofdleiding een volledig programma van enkele dagen uit. Aangezien wij niet beschikken over eigen lokalen hebben we een kampplaats gehuurd waar we deze cursus optimaal kunnen geven.

 

3.          Waarom 45 euro?

 

Deze prijs dient om onze onkosten te dekken. De huur van de kampplaats. Water, gas en elektriciteit gedurende deze dagen, eten, spelmateriaal, cursussen, ...
Omdat we als speelplein ook zelf investeren in nieuwe leiding en onze kas met andere woorden ook een serieus centje betaald, kunnen we deze prijs op 45 euro houden.
Daarnaast hebben we voor deze cursus ook een projectsubsidieaanvraag gedaan bij de gemeente Bocholt. We rekenen ook op deze subsidie om de prijs zo laag te houden. 

 

4.          Hoe moet ik inschrijven en betalen?

 

Inschrijven gebeurd via deze website. Er is een inschrijfformulier dat je moet invullen. Die gegevens komen dan bij ons binnen. Zodra we deze bekijken sturen we zo snel mogelijk een mail ter bevestiging dat we alle gegevens ontvangen hebben.

 

LET OP! Je inschrijving is pas definitief nadat je betaald hebt. Dit doe je door 45 euro over te schrijven op ons rekeningnummer BE83 7845 3081 2015 met als vermelding "inschrijving hulpmonicursus 2015 naam, voornaam) op basis van de naam en voornaam van de cursist zien we dan dat dit bedrag bij een bepaalde cursist hoort. Zodra we zien dat de betaling en inschrijving in orde zijn, zullen we een mail sturen met daarin alle verdere info over de cursus (wat je moet meenemen, exacte locatie, thema, ...)

 

Indien het niet mogelijk is om te betalen via overschrijving, dan moet je ons even bellen of mailen (0474 53 43 02 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) zodat we hiervoor een oplossing kunnen zoeken.

 

5.          Welke begeleiding gaat er mee?

 

Dat maken we bekend in de brief die je zal krijgen als je inschrijving volledig in orde is.

 

6.          Ben ik als ik deze cursus volg ook verplicht om de hele zomer naar de Saviaantjes te komen?

 

Nee, je bent nooit verplicht om te komen. Je komt tijdens de zomer de dagen dat je zelf wil.

 

7.          Wat krijg ik in ruil als hulpanimator?

 

Als je hulpanimator bent, ben je ook leiding van de Saviaantjes. Dat wil zeggen dat je ook mee kan genieten van alle voordelen van de leiding.

 

 Deze knop is niet meer actief! in 2019 zijn er opnieuw inschrijvingen

 

 

 

Ridders van Bocholt

groen logo ridder.jpg

Lid van de VDS

Like ons op Facebook