Leiding worden

Wil jij onze leidingploeg komen versterken? dat kan! Daarvoor ben je op deze pagina aan het juiste adres.

Ons speelplein werkt vooral door de vrijwillige inzet van al onze leiding. Elk jaar zoeken wij nieuwe leiding om ons team aan te vullen.

Wij verlangen van al onze leiding dat ze een cursus gevolgd hebben en op termijn zelfs het diploma Animator of Hoofdanimator in het jeugdwerk zullen behalen.

indien je tijdens de zomer leiding wil worden, zijn er 2 mogelijkheden: 

·    Als 15-jarige volg je bij ons de hulpanimatorcursus

Ben wordt je dit jaar 15, dan krijg je van ons een brief opgestuurd in de maand maart met daarin meer informatie over de hulpanimatorcursus die wij zelf organiseren. Let op, dit is enkel voor inwoners van Bocholt. Anderen kunnen deze brief bekomen via deze site gedurende de maand februari/maart.

Ook als je ouder bent als 15 kun je de hulpanimatorcursus bij ons volgen. Maar je kan slechts 1 zomer onze leiding versterken als hulpanimator. Het jaar erna moet je de animatorcursus volgen. Als 15-jarige heb je hiervoor 2 jaar de tijd.

·    Als 16-jarige (of ouder) volg je best meteen de animatorcursus bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk 

Wat zijn de vereisten om leiding (animator) te worden bij de saviaantjes:

·       Je moet 16 zijn of worden in het jaar 2010 (of ouder natuurlijk)

·       Je moet de cursus animator in het jeugdwerk volgen bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk

·       Je moet je gegevens doorgeven aan ons (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Je kan er ook voor kiezen om eerst hulpanimator te worden (zie info hierboven).


Hoe wordt ik animator? Praktisch:

Om je in te schrijven voor de cursus animator surf je naar volgende website: www.speelplein.net

Daar klik je op de knop cursusinfo, dan vervolgens op Limburg. Daarna klik je in de menu links op Cursussen.
Je kan nu de folders voor de cursus bekijken en je eventueel inschrijven. Er zullen jaarlijks meerdere cursussen animator plaatsvinden: tijdens de krokusvakantie, tijdens de eerste week van de paasvakantie en tijdens de tweede week van de paasvakantie. Een cursus duurt altijd 6 dagen (5 overnachtingen). Al de leiding op ons plein komt altijd met de strafste verhalen terug van deze cursus en iedereen zou graag nog eens gaan (wat helaas niet mag).

Als je je inschrijft voor deze cursus moet je in het laatste vakje “Ik zal na de cursus mijn stage doen op het speelplein van:” het volgende invullen: Speelplein Dominiek Savio Bocholt.

Aan de cursus is namelijk een stage van 60 uur (15 speelpleinnamiddagen) verbonden. Die stage kun je bij ons op het speelplein van de saviaantjes doen, op voorwaarde dat je ons je gegevens bezorgd.

 

 

Meer info nodig? Contacteer ons via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   of via onze saviophone 

Ridders van Bocholt

Ridder_mini_ZT_WT.jpg

Lid van de VDS

Like ons op Facebook