Op kamp

We gaan ook elk jaar weer op kamp met de kinderen vanaf 6 jaar.

Door de nieuwe groepsindeling die in 2011 inging, is ook de organisatie van het kamp aangepast. Na evaluatie in het jaar 2011 ziet de kampindeling er vanaf nu zo uit:

·    Kampperiode Donkies: 10 tot 15 augustus

·    Kampperiode Saxers: 15 tot 20 augustus

·    Kampperiode 12+: 13 tot 20 augustus

Deze data zijn richtlijnen, gewoonlijk start onze kampperiode op 10 augustus, al kan deze datum afwijken als we door boeking een dagje eerder of een dagje later moeten toekomen op de kampplaats. Als we op een andere datum vertrekken dan normaal, kan je dat altijd tijdig vernemen op deze site en in ons jaarlijks saviokrantje.
Als de Donkies 5 dagen op kamp zijn geweest komen de Saxers hun aflossen. Deze blijven dan ook 5 dagen op kamp en keren dan terug huiswaarts. De 12+ Groep beleeft het langste kamp, namelijk 7 Dagen. Ze zullen overnachten in tenten, maar we voorzien altijd een kampplaats met voldoende bedden in het gebouw zodat we in noodgevallen (aanhoudend slecht weer) steeds naar binnen kunnen uitwijken.

Als de ene groep vertrekt en de andere komt aan, organiseren wij voor al de ouders een wisselbezoekdag, zodat ook zij kunnen komen kijken waar dat hun kapoen op kamp gaat. Dit is altijd op 15 augustus.

 

 

Praktische info

 

Het inschrijvingsgeld bedraagt voor de donkies en saxers €65,- en voor de 12+ groep €80,-
 

 

Praktische info

 

De Donkies vertrekken op vrijdag 10 augustus op kamp en worden op woensdag 15 augustus afgelost door de Saxers tijdens een wisselbezoekdag. De ouders van zowel de Donkies als de Saxers worden dan rond 16.30u verwacht. Er is mogelijkheid om drank en hotdogs te consumeren aan democratische prijzen. De Donkies zullen het kamp beëindigen met een slotformatie, waarna ze vol avontuurlijke verhalen naar huis gaan en de Saxers hun kamp beginnen met een openingsformatie. Meer info hiervan volgt nog. De ouders van de 12+ leden kunnen op deze dag de kampplaats en hun kinderen komen bezoeken tijdens de wisselbezoekdag.

 

Op maandag 20 augustus keren de 12+’ers met de fiets en de Saxers per bus huiswaarts, de bagage zal met de container naar Bocholt vervoerd worden.

 

Inschrijven kan enkel op het plein zelf. Voor de donkies is dit tot maandag 6 augustus en voor de saxers en 12+ is dit tot vrijdag 10 augustus!

 

 

 

Ridders van Bocholt

groen logo ridder.jpg

Lid van de VDS

Like ons op Facebook